De ce este obiectivul de kit recomandat începătorilor ?


Mulţi „profesionişti” afirmă tuturor faptul că obiectivul de kit nu este bun şi că este nevoie de un obiectiv mai calitativ pentru a realiza fotografii reuşite. Într-adevăr un obiectiv mai calitativ creează fotografii mult mai reuşite în anumite cazuri, dar cu puţine cunoştiinţe în materie de lumină, compoziţie şi tehnică se pot creea fotografii foarte frumoase.

Există mulţi profesionişti care au realizat multe fotografii excepţionale cu obiectivul de kit. Aparatul şi obiectivul de kit este doar un instrument în mâna fotografului, contând mai mult cunoştinţele şi experienţa.

Ce este mai important ? O poză perfect clară fără compoziţie şi prost expusă sau o poză mai puţin clară cu o compoziţie corect expusă şi luminată corect ?

Obiectivul de kit este bun pentru că:

  1. Este wide. Are capabilităţi wide deci poate fi folosit la fotografia de peisaj, de interior şi arhitecturală sau la portrete de mediu şi poate fi folosit în spaţii înguste.

  2. Este zoom. Se poate ajusta distanţa focală rapid în situaţii care se schimbă rapid sau subiectul este în mişcare.

  3. Este un scurt teleobiectiv. Se poate folosi pentru portrete şi în situaţiile în care se doreşte ca fundalul să fie blurat.

  1. Este macro. Are capabilităţi macro putând focaliza la o distanţă minimă de 13 cm dar focalizând manual, la focala de 55mm. La focalizare automată scade puţin distanţa minimă de focalizare şi nefocalizând precis.

  2. Este sharp. La o diafragmă între f/8 şi f/11 este destul de sharp. În studio în condiţii de iluminare adecvată diafragmele între f/8 şi f/11 sunt cele mai folosite.

  1. Este uşor şi are sistem de compensare a vibraţiilor. Datorită blocului optic simplu are greutate şi dimensiune redusă şi dispune de sistem de reducere a vibraţiilor putând fi realizate fotografii la timpi mici de expunere direct din mână.

  2. Este ieftin. În caz că se întâmplă ceva cu obiectivul înlocuirea lui ar fi mai ieftină decât cu un obiectiv mai calitativ. Obiectivul standard are preţul cel mic dintre obiective incepând cu cel de la Nikon DSLR la un pret estimativ de 450 RON şi terminând la mirorrless cu un preţ de 1.200 RON. Obiectivele profesionale cu zoom cu distanţa focală asemăntoare ajung la preţuri de 12.000 RON precum Nikon Nikkor 24-70mm 2.8 AF-S VR putând la acelaşi preţ cumpăra 26 de obiective standard. În mod normal ar fi fost ca şi obiectivul să fie de 26 de ori mai bun.

Toate fotografiile din acest post au fost realizate cu obiectivul de kit Nikon Nikkor DX AF-S 18-55mm 3.5-5.6G VR.

#blogfotografie #ghiulfotografuluiincepator #cumsa #tipuridefotografie #tehnicafoto #nikon #pgstudio #fotografie #blog #obiectivkit #tehnicimacro #obiectivpentruincepatori

45 afișare0 comentariu

​© 2020 PGStudio.ro

Toate drepturile rezervate 

Princess Glamour SRL

Bucuresti, Romania

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now