Atribuțiile fotografului profesionist de nuntă


Ca și fotograf profesionist de nuntă există o responsabilitate față de clienții săi deoarece, documentează un eveniment unic din viața clienților săi, și trebuie să aibă aptitudini tehnice și artistice dezvoltate, pentru a surprinde toate momentele importante ce se desfășoară cu rapiditate.

Un fotograf de nuntă profesionist va știi întotdeauna ce tehnici de fotografiere să folosească astfel imortalizând momentele cele mai intense și importante ale nunții.

Fotografia de nuntă este o artă care necesită multă concentrare, experiență, aptitudini tehnice și talent artistic pentru a face față unei perioade de 16 ore cu brio, rezolvând orice problemă întâmpinată și a realiza fotografii memorabile pentru clienții săi.

Deși fotograful de nuntă trebuie să stăpânească foarte bine fotografia de eveniment, fotografia de portret, fotografia de peisaj, fotografia de interioare, fotografia de produs plus alte tehnici, trebuie să aibă cunoștiințe bune de editare fotografică pentu ca produsul final să fie cu întradevăr deosebit.

Cea mai mare parte de timp a unui fotograf profesionist este petrecută în fața calculatorului pentru a edita negativele fotografiilor făcând mici ajustări ale culorilor, balansului de alb, contrast, luminozitate, claritate, pentru ca fiecare fotografie să fie perfectă.

Cel mai important lucru care îl vor primi mirii este fotocartea. Un profesionist crează singur macheta albumului, personalizându-l diferit la fiecare eveniment cu o tematică unică, simplu și elegant și menținând firul narativ al evenimentului. Pentru ca fotocartea să reziste în timp trebuiesc folosite cele mai bune materiale și metode de creeare a acesteia de aceea si prețul doar unei fotocărți de calitate putând sări de 500 de euro.

În concluzie fotograful de nuntă trebuie să fie un maestru artist stapânind mai multe tipuri de fotografie, să muncească peste 12 ore în ziua evenimentului și să rezolve problemele întâmpinate rapid și eficient, să creeze fotografii memorabile la ședințe foto indiferent de locație, timpul zilei și condiții meteorologice. Să editeze la fotografii câteva zeci de ore, să realizeze macheta albumului, și toate acestea au un singur obiectiv: a îi face fericiți pe miri prin imortalizarea celor mai frumoase amintiri și pline de emoții.

Se mai pune problema că la aceleași servicii oferite prețul poate să difere destul de mult de la fotograf la fotograf. Da, dar și diferența în calitatea fotografiilor realizate fiind la fel de mare. De ce? Pentru că un fotograf de nuntă care respectă clienții săi deține pe langă aptitudinile sale ca fotograf și artist, echipament fotografic profesional care rezistă și face față slujbei solicitante.

Există mulți fotografi amatori care oferă servicii pentru nuntă la prețuri foarte mici și au destul clienți, dar când vizualizează fotografiile după eveniment, mirii realizează că au făcut o mare greșeală. De ce? Pentru că deși ei erau îmbrăcați frumos, decorul si ambianța erau superbe, coafura și machiajul erau perfecte, o zi frumoasă și plină de atmosferă, fotografiile nu evidențiau deloc aceste lucruri frumoase și unice, realitatea fiind un dezastru total datorită lipsei de experiență și tehnică. Fiind un eveniment unic din viața noastră timpul nu mai poate fi dat înapoi, și în viața petrecută alături de familie, de ce să nu admirăm un tablou superb pe pânză cu unul din cele mai importante momente din viața noastră, în schimb vom lăsa uitării ziua nunții noastre într-un sertar întunecat.

#fotografdenunta #fotograf #fotografprofesionist #sedintefoto #atributiifotograf #tipuridefotografie #tehnicafoto

343 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

​© 2020 PGStudio.ro

Toate drepturile rezervate 

Princess Glamour SRL

Bucuresti, Romania

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now