Cum să fotografiezi focul de artificii cu un aparat foto DSLR


Intotdeauna ți-ai dorit să fotografiezi focul de artificii sau atunci când l-ai fotogrfiat pozele nu ți-au ieșit așa cum ți-ai dorit ? Vă vom recomanda câteva sfaturi pentru ca de data asta să îți iasă fotografiile așa cum ți-ai dorit.

În primul rând avem nevoie de:

- un aparat DSLR de exemplu Nikon D3300 cu obiectivul 18-55mm.

- un trepied

- telecomandă pentru declanșare

Prima oară facem setările aparatului punându-l în modul manual (M). Folosind rotița de selcție selectăm un timp de expunere de 1 secundă. Tinând apăsat butonul de expunere +/- și învîrtind rotița de selecție selectăm o valoare a diafragmei de F11.

Apasând de două ori butonul info ”i” selectăm ISO și alegem valoarea cea mai mică de obicei ISO 100. Tot în meniul info avem submeniul ”Mod de declanșare” și selectăm ”Telecomandă cu răspuns rapid”. În caz că aveți altă marcă de aparat foto sau nu vă decurcați vă recomandăm să consultați manualul aparatului foto DSLR.

Cu setările de bază făcute urmează să selectăm distanța focală a obiectivului. Ne uităm prin vizor spre zona care dorim să o fotgrafiem și învârtim de inelul de zoom până facem încadrarea astfel încât să ne concentrăm asupra cerului unde va fi focul de artificii. După aceea uitându-ne prin vizorul aparatului vom focaliza pe un obiect indepărtat si vom apăsa pe butonul de declanșare până la jumătate pentru a focaliza în acel punct. După ce am focalizat vom muta butonul de pe obicetiv de la valoarea A la M pentru a rămâne focalizarea in punctul selectat de noi și vom opri și stabilizarea optică selectând poziția OFF la butonul VR.

Acum putem monta aparatul foto pe trepied îndreptându-l spre zona aleasă. Când începe focul de artificii îndreptați telecomanda spre aparat și apăsați când doriți să realizați o fotografie. Dacă aparatul nu declanșează, apăsați prima oara pe butonul de declanșare de pe aparat deorece este posibil să fi intrat în modul așteptare.

Dacă considerați că poza este prea întunecată micsorați numarul diafragmei ( Exemplu: de la F11 la F8) dacă este prea luminată măriți numărul. Dacă doriți ca artificiile să apară și mai lungi încercați un timp de expunere de două sau 3 secunde sau dacă le doriți mai scurte inercați 1/2, 1/5 ,1/10 etc.

Când ați găsit o rețetă a setărilor care să vă placă mai ramâne doar să continuați să declanșati.

Mult succes și La mulți ani !

#tehnicifoto #fotografie #ghiulfotografuluiincepator #fotografiereartificii #cumsa

43 afișare0 comentariu

​© 2020 PGStudio.ro

Toate drepturile rezervate 

Princess Glamour SRL

Bucuresti, Romania

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now